OPPSKRIFTER

Superkokken.no
Gretes tørrfisk i form fra Ancona – Stoccafisso all’Anconetana

Tørrfisk i form – så godt at dobbel porsjon er påkrevd! 3 hele tørrfisk legges i vann en uke. Skift vann et par ganger om dagen. Ha olivenolje eller rapsolje i bunnen av en ovnsskuff. Del fi

Mest lest på Superkokken.no i januar

Her er en oversikt over de fem mest leste oppskriftene på Superkokken.no i januar. 1. Ferske hjemmelagde pølser Den beste grunnen å lære å lage pølser selv, er at i Norge får du faktisk ikke kj

Smørbrød med rødspette

Godt brød, godt pålegg gjør underverker. Her er det surdeigsbrød med rødspette på menyen. Ingredienser: rødspette – så mange som du trenger olje godt brød og smør mel salt pepper Fremgangs

Bakt rødbet-salat

Bakte rødbeter smaker godt til det meste. Vi bruker den gjerne til fisk som spekesild, matjesild, på smørbrød og til ulike forretter. Ingredienser: 3-4 rødbeter 1 liten boks tunfisk i olje 2-3 st

Løksuppe

  Løksuppe er en slager som aldri går av moten, heldigvis fordi suppen er kjempegod, og raskt å lage! Ingredienser: 3 middels store løk ca 1 liter kraft eller buljong olje en klype timian ris

Påskeboller

Påskeboller er fylt med både krydder og tørket frukt – her velger du det du liker best. Bollene kan serveres hele dagen, til frokost eller til en kopp kakao i solveggen. Ingredienser til bolledei

Kald potetsalat

Kald potetsalat går fint på varme dager og passer ypperlig til kald mat som for eksempel reker, røkelaks, kokt og røkt skinke, spekemat – og hva du nå ellers måtte ha på lager. Ingredienser:

Ingefærkake med grapparosiner

Ingefærkake er en ordentlig god gammeldags kake som gir varme i kroppen. Er du kjempeglad i ingefær tilsetter du bare litt mer ingefær enn oppskriften tilsier. Ingredienser: 175 g smør 2 dl sukker

Pytt-i-panne

 Pytt-i-panne eller nødproviant til de dagene jeg ikke har planlagt middagen. Ingen grunn til å gråte, det er både god og variert kost. Ingredienser: det du måtte ha i kjøleskapet, for eksempel

Italiensk riskake med smak av appelsin

Riskake lager jeg altfor sjelden. Hvorfor vet jeg ikke, for det er en smak av Italia. Kaken er lett å lage og er alltid like god. Den kan med fordel lages ferdig en dag eller to før den serveres. I